Federaal parket bevestigt twee aanhoudingen in onderzoek naar aanslagen in Brussel

Federaal parket bevestigt twee aanhoudingen in onderzoek naar aanslagen in Brussel

Het federaal parket bevestigt dat er twee verdachten zijn aangehouden in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel en Zaventem. Volgens de VRT gaat het om Mohamed Abrini, de verdachte die al gezocht wordt sinds de aanslagen in Parijs, en Osama K. De VRT zegt dat Abrini opgepakt werd bij een operatie in Anderlecht, die nog aan de gang is. Verschillende bronnen bevestigden aan de VRT dat Mohamed Abrini “hoogstwaarschijnlijk” de “man met het hoedje” is, de verdachte die gezocht wordt als mededader van de aanslag in Zaventem.

Mohamed Abrini wordt gezocht sinds de aanslagen in Parijs. Hij werd gefilmd twee dagen voor de aanslagen, samen met Salah Abdeslam, in een tankstation in het Franse Ressons, op de autosnelweg in de richting van Parijs. Nog volgens de VRT werden sporen van Abrini aangetroffen in de Max Roosstraat in Schaarbeek, van waaruit de daders van de aanslag in Zaventem vertrokken zijn.
De tweede opgepakte verdachte, Osama K, kocht in winkelcentrum City 2 de tassen waarin de explosieven verstopt zaten van de aanslag in Zaventem, zegt de VRT. Het federaal parket geeft voorlopig geen verdere commentaar.bron: Belga