Europ Assistance registreert 11 procent meer ski-ongevallen tijdens paasvakantie

Europ Assistance registreert 11 procent meer ski-ongevallen tijdens paasvakantie

Reisbijstandsorganisatie Europ Assistance registreerde tijdens de paasvakantie elf procent meer ski-ongevallen ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Heel wat Belgen trokken naar de skigebieden, en troffen er – in tegenstelling tot de kerst- en krokusvakantie – voldoende sneeuw van goede kwaliteit aan. Dat heeft Europ Assistance laten weten. Er werden 155 medische skidossiers geopend. Een meerderheid daarvan werd geopend in de Franse Alpen (75 pct, tegenover 60 pct in 2015), en minder in Oostenrijk (10 pct, tegenover 21 procent in 2015). Bijna de helft (47 pct) van de gewonden was tussen 5 en 20 jaar. De verwondingen bleken over het algemeen niet bijzonder ernstig, want bij maar ongeveer 10 pct van de ongevallen kwam er een ziekenhuisopname aan te pas.

Europ Assistance noteerde ook 13 procent meer technische interventies, voornamelijk wegens autopech. De reisbijstandsorganisatie verklaart dat door het groter aantal Belgen dat tijdens de paasvakantie naar het buitenland vertrok.
Door de aanslagen van 22 maart en de sluiting van de luchthaven van Zaventem moest Europ Assistance op zoek naar andere luchthavens of alternatieve vervoersmiddelen om passagiers te repatriëren. Veel vluchten werden omgeleid naar regionale of buitenlandse luchthavens, en als de omstandigheden het toelieten, werden ambulances of taxi’s ingezet.bron: Belga