Zo word je nooit ziek

Sommige mensen lijken nooit ziek te worden, terwijl jij je voortdurend miserabel voelt. Dit zijn dé geheimen van vrouwen die nooit ziek worden.  

Ze gaan op tijd naar bed

Wie minder dan zes uur slaapt, heeft een grotere kans om griep te krijgen dan wie lang genoeg onder de wol ligt. ’s Nachts herstelt je lichaam zich en regelt het de stresshormonen, die je gevoeliger maken voor infecties.

Ze eten kleurrijke voeding

Wie een voedingspatroon volgt dat rijk is aan antioxidanten zal weerbaarder zijn. Eet daarom voldoende zoete aardappel (betacaroteen), citrus en paprika (vitamine C) en rode druiven (resveratrol). DIe herstellen de beschadigde cellen en vechten tegen ziektekiemen en bacteriën.

Ze zorgen voor hun buik

De meeste bacteriën krijg je via je mond binnen. De meeste zijn goed en versterken je immuunsysyteen, maar anderen zijn wel slecht. Gelukkig zijn er onze darmen, die de slechte helpen bestrijden met de goede bacteriën. Daarom is goed om je darmen extra goede bacteriën te laten opnemen. Dat kan je doen met probiotica-supplementen. Als je geen zin hebt om supplementen te slikken, kun je ook kiezen voor gefermenteerd eten, zoals zuurkool en augurken.

Ze wassen hun handen op de juiste momenten

Je hoeft niet continu als een gek je handen te wassen, want dat heeft een averechts effect. Doe het wel op strategische momenten. Wanneer je je handen wast voor het eten, tijdens het koken of na het niezen of hoesten, verlaag je je kans om ziek te worden met 15 tot 50%. Doe het het liefst met zeep en water. Als dat niet lukt, volstaat een desinfecterende gel ook.

Ze knuffelen erop los

Voel je je niet goed in je vel? Spreek dan eens af met een goede vriend(in). Mensen met de meeste sociale steun in een stressvolle situatie lopen het minste risico om ziek te worden. Knuffelen versterkt bovendien nog eens het immuunsysteem.

Ze doen aan yoga

Combineer yoga met ademhalingsoefeningen en je versterkt je immuunsysteem al binnen twee uur. Bovendien verdwijnt alle chaos in je hoofd.