Zo lang duurt een vrijpartij gemiddeld

Iedereen heeft het zich vast wel eens afgevraagd na een vrijpartij: was de lengte hiervan normaal, doen we het niet lang genoeg of zijn onze bedprestaties mega indrukwekkend? Een Amerikaanse onderzoeker heeft een heus onderzoek aan dit vraagstuk gewijd en zijn antwoord is best verrassend. 

Zo kan de seks al afgelopen zijn na 33 seconden en in andere gevallen neemt het maar liefst 44 minuten in beslag. Gemiddeld duurt het gerampetamp exact 5 minuten en 44 seconden.Stopwatch

Dat is althans het resultaat uit het extreem onromantische onderzoek van Brendan Zietsch, psycholoog aan de universiteit van Queensland. Hij vroeg aan 500 koppels uit Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Turkijke om hun tijd tussen de lakens te timen. Vier weken lang moesten ze een stopwatch indrukken als er penetratie was. Afklokken moesten ze op het moment van ejaculatie. We schreven het al: extreem onromantisch.

Je zou het misschien niet verwachten, maar het gebruik van een condoom had geen invloed op de duur van de seks. Ook het feit of de man besneden was of niet speelde geen rol. Op basis van de locatie zijn er wel verschillen op te merken. Zo duurt de seks in Turkije klaarblijkelijk een stuk korter: gemiddeld 3,7 minuten.

De meest opvallende factor is misschien wel de leeftijd. Oudere en meer ervaren bedpartners zijn niet bepaald een voordeel, want hoe ouder we zijn, hoe korter de duur van de vrijpartij wordt.

Foto Pixabay