Verschillende militanten gedood bij Amerikaanse luchtaanval in Syrië

Verschillende militanten gedood bij Amerikaanse luchtaanval in Syrië
Verschillende militanten gedood bij Amerikaanse luchtaanval in Syrië

Bij een nieuwe Amerikaanse luchtaanval in Syrië tegen al-Qaida zijn verschillende militanten gedood. Dat meldt het Pentagon woensdag. Bij een bombardement zondag werd ook al de woordvoerder van de Syrische tak van de extremistische groep gedood. “De VS hebben een voertuig aangevallen en hebben verschillende militanten van al-Qaida gedood”, aldus woordvoerder Matthew Allen. “De resultaten van de aanvallen worden nog steeds geëvalueerd.”
De aanval vond plaats “in het noordoosten van Syrië”, aldus een Amerikaanse Defensieverantwoordelijke. Volgens de Washington Post vond de aanval dinsdagavond plaats.
De VS hadden zondag al een bombardement uitgevoerd op een trainingskamp van het al-Nusrafront, de Syrische tak van al-Qaida, in Idlib. Daarbij kwam woordvoerder van de groep Abu Firas al-Souri. Zijn dood wordt beschouwd als een grote ommekeer voor al-Nusra.
Vrijdag hebben het al-Nusrafront en de Syrische rebellen een operatie gelanceerd in de provincie Aleppo. Daarbij verjoegen ze het regime en zijn bondgenoten uit al-Eis, en werden 12 leden van de sjiitische Hezbollah gedood.
Het gebeurt niet zo vaak dat de internationale coalitie in Syrië, die specifiek gericht is tegen Islamitische Staat, aanvallen uitvoert tegen al-Nusra. Volgens een Amerikaanse verantwoordelijke is het echter niet zo dat de VS zich op dit moment meer richten tegen het al-Nusrafront. De aanvallen zijn het gevolg van de “grillen” van de oorlog en de coalitie kan enkel aanvallen uitvoeren als ze over betrouwbare informatie beschikt, klinkt het.

Bron: Belga