Vanmarcke trekt met vertrouwen naar Helleklassieker

Vanmarcke trekt met vertrouwen naar Helleklassieker

Sep Vanmarcke, zondag nog derde in de Ronde van Vlaanderen, stapte met een goed gevoel van de fiets aan Carrefour de l’Arbre na de verkenning van een deel van het parcours van Parijs-Roubaix. “Ik kijk uit naar zondag”, zegt hij. “Ik voel me nog steeds sterk.” “Het was een andere verkenning in vergelijking met voorgaande jaren”, sprak hij na afloop aan de teambus. “We hadden de hele tijd de wind in de rug, het ging heel snel allemaal. We reden vlot. Het gevoel was goed. Ik heb af en toe even stevig doorgetrokken, het kasseigevoel is weer helemaal terug.”

Vooraf was er heel wat te doen over de staat van het parcours, maar Vanmarcke zelf had weinig slechte stroken gezien (al liggen de slechtste stroken wel in de beginfase, niet in het deel dat de ploeg heeft verkend, nvdr.). “Het deel dat wij verkend hebben, ligt er niet gevaarlijk bij. Bovendien heeft de felle wind er ook voor gezorgd dat veel stroken zijn opgedroogd. Op twee of drie stroken reden we even in de regen en dan was het iets gevaarlijker koersen, maar het valt goed mee.”

Vanmarcke gaf woensdag forfait voor de Scheldeprijs en laste een extra dag rust in. “Ik had dat wel nodig na de Ronde van Vlaanderen”, zei hij. “Ik ben daar heel diep gegaan, het is een inspanning die er heeft ingehakt. Zondag wil ik fris aan de start verschijnen, dus een dagje extra rust kon geen kwaad. Ik heb wel getraind, maar op eigen tempo, niet dat van de Scheldprijs. Daar ben je afhankelijk van het peloton en het weer. Blessures heb ik aan mijn valpartij in de Ronde niet overgehouden. De osteopaat had wel wat werk aan mij om alles ‘opnieuw recht te zetten’, maar ik ondervind er totaal geen hinder van.”

Zoals bekend skipte Vanmarcke het Belgische openingsweekend om te pieken naar deze periode. “Ik voel me wel frisser in vergelijking met vorig jaar”, gaf hij toe. “Ik ben nu nog heel sterk. Niet dat ik elk jaar het openingsweekend ga overslaan, maar voor dit jaar was dit alleszins de juiste keuze. De ambitie zondag? Wel, ik hoop even goed te doen als vorige week: een goede koers rijden en hopelijk kom ik even ver. Er kan vanalles gebeuren in Roubaix. Kasseien liggen me en dit is de koers waarin de meeste kasseien liggen (lacht), dus dat komt goed uit. Ik heb hier al bijna altijd resultaat gereden (elfde in 2015, vierde in 2014, tweede in 2013) en ik wil dat graag zondag opnieuw doen”, eindigde hij.

bron: Belga