Stadense minderheidscoalitie blijft aan elkaar kleven

Stadense minderheidscoalitie blijft aan elkaar kleven

De Stadense coalitiepartners Open VLD, N-VA en sp.a blijven samen. Dat meldt de coalitie vanochtend. CD&V wou individueel met de partijen van de minderheidscoalitie aan tafel zitten om zo uit de patstelling te geraken. “N-VA, Open Vld en sp.a hebben elk apart een uitnodiging van CD&V Staden ontvangen om individueel aan de onderhandelingstafel te komen. Geen van de drie coalitiepartners is op dit voorstel ingegaan en allen blijven ze trouw aan de bestaande coalitie”, luidt het in een gezamenlijk persbericht.

“Het beeld dat van de coalitie opgehangen wordt, alsof ze niet zou werken, komt niet overeen met de werkelijkheid”, onderstrepen de coalitiepartners. Ze benadrukken dat ze elkaar nog steeds vinden, ook inhoudelijk. Er moet echter wel nog een oplossing gevonden, want sinds het vertrek van oud-N-VA’er Koen Demonie bezit de coalitie maar 10 van de 21 zetels.De coalitie blijft lonken naar CD&V om hen te vervoegen. “De hand blijft dus uitgereikt naar CD&V, zij het wel in groep en niet als partijen individueel”, klinkt het. CD&V kan wel nog in zee gaan met Koen Demonie.

Toch moet het probleem opgelost worden, vooral om budgettaire redenen. Daarom zal de coalitie het technisch budget op de gemeenteraad plaatsen om de dagelijkse werking en de lopende werken niet in het gedrang te brengen. De coalitie zal alle gemeenteraadsleden daar op voorhand over inlichten.

bron: Belga