Google promoot juiste internetgebruik voor jongeren met Connected The Game

door
Belga
Leestijd 2 min.

Google en de antidrugsstichting FAD (Foundation Against Drug Addiction) lanceren "Connected The Game", een spel om correct gebruik te leren maken van het internet. Het is specifiek gericht op adolescenten tussen 13 en 16 jaar en is in vijf talen verkrijgbaar: Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Er zijn al drie edities geweest in Spanje waaraan meer dan 12.000 jongeren deelnamen. Doel is met deze internationale editie jongeren in de lidstaten van de Europese Unie te doen stilstaan bij het gebruik van moderne technologie. Doen ze dat wel op een verantwoorde en constructieve manier? Hebben ze daarbij respect voor mekaar? Gooien ze geen privacy-elementen te grabbel voor vreemden? Letten ze op hun taalgebruik? Delen ze op een beschaafde manier sociale 'content' die op de sociale media verschijnt?

Ook Twitter helpt mee (met de hashtag #connectedthegame) om promotie te maken voor het spel. Het spel vertelt het verhaal van een robot die stilaan meer en meer menselijke trekken begint te vertonen. Wie deelneemt aan het spel moet aantonen dat hij niet als een robot handelt. Gebruikmakend van gezond verstand, sensitiviteit en emoties moet nagegaan worden hoe we technologie het best gebruiken.

Wie wil meedoen moet zich registreren op de site www.connectedthegame.eu. Dat kan nog tot 15 mei 2016. Eens geregistreerd volgen er een aantal 'tests'. Je krijgt punten per juist antwoord, maar ook de tijd waarin het spel gespeeld wordt, is een factor die meetelt in de eindscore.

In elk Europees land komt er een aparte winnaar uit de bus. De prijzen zijn "technologische awards". Die worden eind juni uitgereikt in het Europees Parlement.

bron: Belga