Goedkoopste vliegtickets boek je 140 dagen voor vertrek

Heel wat mensen zijn volop bezig met het voorbereiden van de volgende reis. Wie met het vliegtuig vertrekt, wacht best niet tot eventuele last-minutes. Uit een nieuwe studie van reisorganisatie Expedia en Airlines Reporting Corporation (ARC) blijkt dat reizigers die goed op voorhand boeken mooie deals op de kop kunnen tikken. 

Tussen oktober 2014 en oktober 2015 zijn wereldwijd de prijzen van vliegtickets met ongeveer 8% gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Volgens onderzoeksdata zakte de prijs van vliegreizen binnen Europa het meest, tot 30%. De analysten verwachten dat deze prijsdaling zich in 2016 zal voortzetten, onder meer door de groeiende capaciteit van luchtvaartmaatschappijen en de sterke dollar.Uit het onderzoek blijkt ook dat last-minute niet meer het goedkoopste is. Het perfecte moment om vliegtickets te boeken voor reizen binnen Europa is 140 dagen – zo’n 4,5 maand – op voorhand. Wie in augustus of september op reis wil gaan, kan nu dus zijn slag slaan.

Pakketreis

Reizigers kunnen bovendien ook veel geld besparen door op hetzelfde moment vliegtickets, een hotel en een huurauto te boeken. Volgens onderzoek van Expedia naar effectieve boekingen tijdens de eerste 9 maanden van 2015, kunnen klanten zo gemiddeld 201 euro besparen.