MIVB-bussen rijden "heel waarschijnlijk" vanaf morgen naar de luchthaven

door
Belga
Leestijd 1 min.

De MIVB test vandaag de tijd die de nieuwe route van buslijnen 12 en 21, naar de luchthaven van Zaventem, vraagt. Na afloop zal de openbaarvervoersmaatschappij "heel waarschijnlijk" de beslissing nemen om de twee buslijnen naar de luchthaven weer op te starten. Dat meldt MIVB-woordvoerster Françoise Ledune. De bussen van De Lijn rijden sinds vandaag weer naar de luchthaven. De MIVB kon vandaag nog niet heropstarten omdat er nog een alternatieve route op punt gesteld moet worden. "We hebben gisteren vernomen dat we weer toegang krijgen tot de luchthaven, wat ons toelaat om na te gaan hoeveel tijd de nieuwe route vraagt om onze reizigers de juiste informatie te geven", zegt Ledune. "Vandaag testen we die nieuwe route." Als die test overtuigend is, wat "zeer waarschijnlijk" het geval zal zijn, bedient de MIVB vanaf morgen weer de luchthaven.

De NMBS van zijn kant kan nog geen informatie geven over de heropening van het treinstation. "Het station is uit veiligheidsoverwegingen gesloten", zegt woordvoerder Thierry Ney. "De NMBS kan niet alleen beslissen over de heropening."

Vandaag staan een 180-tal vluchten op de planning, aldus de woordvoerster van Brussels Aiport. Het gaat vooral om vluchten van Brussels Airlines, maar ook andere maatschappijen zoals United Airlines of Easyjet.

bron: Belga