Het elektisch skateboard is in opmars

Na de segway en de elektrische eenwieler wordt ook het elektrische skateboard steeds populairder. Skaters die nog sneller willen vlammen, kunnen hun traditionele plank inruilen voor de knallende Triborg.

Afgaande op het uitzicht is de Triborg een verwarrend vervoersmiddel. Er zijn geen vier, maar drie wielen, en het frame ziet er niet bepaald uit als dat van een skateboard. Bedenker Matt Pople, die opgegroeid is met crossmotoren, kent de waarde van een krachtige achterwiel. “Als je problemen hebt met de motor, dan geraak je eruit door op het achterwiel te rijden en plankgas te geven.”De ketting aan het achterwiel van de Triborg is aangedreven door een motor met lithium-batterij en staat de skater toe om te sjezen op ruw terrein, verkeersdrempels, trappen en stoepranden, en zelfs rotsachtige oppervlaktes. Pople heeft tien prototypes gebouwd in zijn huis in de Amerikaanse staat Michigan. “De laatste drie zijn allemaal vrijwel dezelfde”, zegt hij, “dus het is tijd om de skateboarden op de markt te krijgen”.

Wereldrecord 

Onlangs behaalde Mischo Erban een topsnelheid van 95 kilometer per uur op zijn eletriscke skateboard, en dat leverde hem een plek in het Guinness Book of World Records op. Bekijk hieronder zijn indrukwekkende prestatie: