104-jarige vrouw krijgt oproep om naar kleuterschool te gaan

Maja Bergström is 104 jaar, maar werd onlangs opgeroepen om naar de kleuterschool te gaan. Door een fout in het computersysteem van de Zweedse gemeente Hylte kregen alle inwoners die geboren zijn in ’12 een brief.

De Zweedse vrouw is echter niet geboren in 2012, maar in 1912. Al kan Maja Bergström wel lachen om het misverstand. “Dit is fantastisch. Ik ben de eerste 104-jarige in Hylte die een uitnodiging heeft gekregen voor de kleuterschool.”Haar 79-jarige dochter Birgitta werd in de brief als Maja’s voogd genoemd. “Ik geloof niet dat ze me komen ophalen, maar ik ga wel met de bus mee”, grapte de 104-jarige. Toen Maja 8 jaar oud was, ging ze voor het eerst naar school omdat er toen gewoonweg nog geen kleuterschool was. Op haar twaalfde ging ze werken.

De gemeente Hylte in het zuiden van Zweden wijt de fout aan de computer, die fout was ingesteld. “We hebben oproepen gestuurd naar alle voogden van kinderen die in 2011, 2012 en 2013 zijn geboren”, zei Stigert Pettersson, die namens de gemeente verantwoordelijk is. “De computer was alleen verkeerd ingesteld.”

Foto Pixabay