Wisselvallige week

door
Belga
Leestijd 1 min.

Over de oostelijke landshelft is het vanmiddag grijs met soms regen. Elders is het, op een bui na, meestal droog. Vooral aan de kust en in het westen is er ook ruimte voor zon. Er waait een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen. De maxima bedragen 9 graden in de Ardennen en ongeveer 14 graden elders. Vanavond valt er over het uiterste oosten tijdelijk nog regen. Elders kan een bui ontstaan. Vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog met opklaringen en wolkenvelden. De minima bedragen 3 tot 7 graden.

Morgen is het eerst droog met af en toe zon. Later neemt de bewolking toe gevolgd door perioden met lichte regen of enkele buien. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind. Er zijn rukwinden tot 60, aan de kust mogelijk 70 km/u. De maxima bedragen 9 graden in Hoog-België en ongeveer 12 graden in de andere streken.

Van donderdag tot en met maandag is het licht wisselvallig met soms enkele buien, maar tussendoor ook opklaringen. De middagtemperatuur schommelt rond 11 graden. Vanaf zondag wordt het enkele graden warmer.

bron: Belga