Voetballers donderdag op bezoek bij Molenbeekse jongeren

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een delegatie van voetballers, met onder meer spelers van RSC Anderlecht, zal donderdag om 14.00 uur Molenbeekse jongeren in het Gemeenschapscentrum Maritiem bezoeken. Het initiatief gaat uit van 'Football is my Dream', een stichting die op straat voetballende jongeren in contact wil brengen met profclubs. Welke spelers van Anderlecht aanwezig zullen zijn, is nog niet duidelijk. "De staf zal donderdagmorgen beslissen wie er komt. Maar de club heeft ons beloofd dat een grote meerderheid van de spelers aanwezig zal zijn", zegt Ernest Eboué, de oprichter van 'Football is my Dream'.

Daarnaast hebben nog een hele reeks andere personen uit de voetbalwereld hun komst bevestigd. Het gaat onder meer om Eric Gerets (gewezen Rode Duivel), Louis Saha (Franse oud-international), William Dutoit (doelman van Sint-Truiden), Pelé Mboyo (gewezen Rode Duivel) en Sébastien Siani (kapitein van KV Oostende).

Aanvankelijk zou ook Marouane Fellaini zich naar Molenbeek begeven, maar na de terreuraanslagen van 22 maart wilde Manchester United hem geen toelating meer geven om naar Brussel te komen.

Na de bijeenkomst in de Molenbeekse Maritiemwijk, zullen de jongeren nog naar het Brusselse Beursplein afzakken. "We zullen er een bloemenkrans neerleggen, als eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart", aldus Eboué. "De spelers van Anderlecht zullen ons daarbij vergezellen."

bron: Belga