Federale begroting - Nog geen akkoord, onderhandelingen gaan woensdag verder

door
Belga
Leestijd 1 min.

Binnen de federale regering is er nog geen akkoord over de begrotingscontrole. De belangrijkste ministers zaten dinsdag tot laat in de avond samen op Hertoginnedal, maar konden het werk niet afronden. Woensdag gaan de onderhandelingen verder. Zoals bekend moet de regering een aanzienlijk gat dichtrijden om de begroting voor dit jaar op de rails te houden. Door de aanslagen lagen de werkzaamheden bijna twee weken stil, maar maandag zijn de gesprekken op topniveau hervat. Dinsdag kwamen de ministers om 16 uur bijeen op Hertoginnedal, waar de vergadering tot een heel stuk in de avond duurde.

Volgens het rapport van het monitoringcomité, de ambtenaren die de begroting opvogen, moest de regering minstens 2,2 miljard euro vinden om de begroting in lijn met de Europese afspraken te houden. Dat cijfer zou intussen al naar beneden zijn bijgesteld, al blijft er over de precieze inspanning nog discussie. Die zou dinsdagavond nog niet volledig uitgeklaard zijn.

Woensdag zouden er eerst werkgroepen samenkomen met onder meer de kabinetschefs, later zou er een nieuwe vergadering van het kernkabinet volgen.

bron: Belga