Kinderen vormen een menselijke pijl om de politie te helpen

Een zoektocht naar paaseieren werd voor enkele jongeren uit Capel, in het Engelse graafschap Surrey, plots een spannende klopjacht op een inbreker. Op een ingenieuze manier slaagden de kinderen erin om de politie een handje toe te steken.

Tijdens hun zoektocht naar paaseieren in een veld, zagen enkele kinderen en hun gezinnen plots een politiehelikopter laag boven de grond hangen. Toen nadien twee mannen over de akker snelden, hadden ze al gauw door dat er een achtervolging gaande was.De kinderen zagen dus in welke richting de inbrekers vluchtten, maar ze waren niet zeker of de agenten het ook gezien hadden. Om hen in de juiste richting te wijzen, gingen de kinderen op de grond liggen in de vorm van een pijl. De helikopter zag dat, gaf de informatie door aan de agenten op de grond en trof het vluchtende duo een beetje later aan in een bos. Kort nadien werden de mannen ingerekend.

“De snelle daden en het ingenieuze denken van deze groep ouders en kinderen was een grote hulp voor onze troepen. De bemanning van de helikopter landde nadien nog vlakbij om de kinderen te bedanken. De kinderen deelden hun chocolade snoepgoed nog met het team, een dankbare bonus na een drukke shift”, klinkt het op de site van de politie van het graafschap Surrey.