Meer dan 20 jihadisten gedood in Syrië

Bij luchtaanvallen in het noordoosten van Syrië zijn de woordvoerder van het al-Nosrafront, zijn zoon en twintig andere jihadisten om het leven gekomen. Dat meldt het in Londen gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. “Abu Firas al-Souri, zijn zoon en minstens 20 jihadisten, van al-Nosra, Jund al-Aqsa en Oezbeekse jihadisten, zijn omgekomen bij aanvallen op doelwitten in de provincie Idleb”, aldus directeur van het Observatorium Rami Abdel Rahmane. Volgens hem gaat het mogelijk om aanvallen door Rusland of het Syrische regime.
Volgens het Observatorium was “al-Souri aan het vergaderen met andere belangrijke jihadisten in een vestiging van al-Nosra in Kafar Jales, in het noordoosten van de stad Idleb, toen hij getroffen werd door de luchtaanvallen”. Twee andere vestigingen van al-Nosra en de aan al-Nosra gelinkte groep Jund al-Aqsa, in het noorden van Idleb werden ook getroffen, en veel gewonden bevinden zich in kritieke toestand, klinkt het nog.
De aanvallen vonden plaats twee dagen na de verovering door al-Nosra van al-Eis, in de provincie Aleppo, waar minstens twaalf leden van de Libanese sjiitische Hezbollah, bondgenoten van het Syrische regime, werden gedood.

Bron: Belga