Scooore League – Oostende in topper te sterk voor Charleroi

Scooore League - Oostende in topper te sterk voor Charleroi

In de topper van de 25e speeldag in de Scooore League heeft leider Oostende zaterdag een 75-84 zege geboekt op het terrein van Charleroi. De kustploeg heeft zo opnieuw vijf punten voor op de Henegouwers. Aalstar, zaterdag bye, deelt op zes punten de derde plaats met Limburg United, dat met 64-72 ging winnen in Antwerpen. Limburg speelde wel al één wedstrijd meer dan Aalstar. Oostende maakte het verschil in de eerste helft (35-42), zag Charleroi in het derde kwart tot vijf punten terugkomen, maar diepte de kloof in het slotkwart weer uit. Jean Salumu was met 20 punten topscorer van de partij. Voor Charleroi was Loic chwartz (16) het best bij schot.
Antwerp begon goed tegen Limburg (19-13), maar zakte in het tweede kwart (5-17) helemaal weg. Ook het derde kwart (17-23) was voor de bezoekers, die in het slot (23-19) de teugels wat losten.
Bergen won met 75-82 bij Brussels en kwam zo naast Brussels op kop in groep B. In diezelfde groep versloeg Luik, met heel veel dank aan Dominique Morrison (37 punten), Leuven met 101-97 en had Willebroek een verlenging nodig voor een 110-101 zege tegen Pepinster. Luik volgt nu op één punt van het leidersduo. Pepinster heeft als vierde al vijf punten goed te maken en mag de hoop op een plaats in de play-offs nu wel opbergen.

.bron: Belga