Ierse deelnemer aan Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen overleden

Ierse deelnemer aan Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen overleden

Tijdens de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen is vanmiddag tijdens de beklimming van de Oude Kwaremont een deelnemer onwel geworden. Er waren onmiddellijk hulpverleners van het Rode Kruis ter plaatse die de man, een 56-jarige Ier, de eerste zorgen toedienden en probeerden te reanimeren. Ook de MUG die ter plaatse kwam, probeerde het slachtoffer nog te reanimeren, maar die hulp bleek tevergeefs. Dat meldt organisator Golazo Sports. Het slachtoffer, een 56-jarige Ier, reed de Ronde aan de zijde van zijn zoon die meteen de hulp van een bijstandsteam heeft gekregen en nadien ook direct naar zijn overleden vader in het ziekenhuis is gebracht.

De organisatie betuigt haar innige deelneming aan de familie van het slachtoffer. We wensen ook – net als de zoon die er expliciet om vroeg – het Rode Kruis en het medische team te bedanken die snel hulp geboden hebben en geprobeerd hebben het slachtoffer nog te redden.Dit tragische voorval is een domper op deze jubileumeditie waar voor elke deelnemer de Ronde-beleving centraal had moeten staan.

De Ronde van Vlaanderen Cyclo is aan haar 25ste editie toe en was bijna een maand vroeger uitverkocht dan vorige edities. Ook komt voor het eerst meer dan de helft van de deelnemers uit het buitenland, met Nederlanders (3.300) en Britten (2.300) op kop.

bron: Belga