Dertigtal vrachtwagens blokkeert N97 ter hoogte van Onhaye

Dertigtal vrachtwagens blokkeert N97 ter hoogte van Onhaye

Een dertigtal vrachtwagens blokkeert deze voormiddag de N97 ter hoogte van Onhaye in beide richtingen. Dat meldt de federale politie op haar website. Het gaat opnieuw om een blokkade door vrachtwagenchauffeurs die protesteren tegen de kilometerheffing. Volgens het CIC, het informatie- en communicatiecentrum van de provincie Namen, gaat het om de enige blokkade van misnoegde chauffeurs die nog overblijft in de provincie. Het CIC spreekt van een filterblokkade die omstreeks 8 uur is gestart.

Volgens burgemeester Christophe Bastin van Onhaye zouden sommige chauffeurs aanstalten maken om te vertrekken. Anderen lijken niet geneigd meteen te vertrekken, aldus de burgemeester ter plaatse.Elders is de situatie genormaliseerd. “De E411 is omstreeks 7 uur vrijgemaakt en de N4 rond 8 uur, na onderhandelingen met de politie”, luidt het.

Nog volgens het CIC hebben de vrachtwagenchauffeurs wel al een nieuwe blokkade aangekondigd, dit keer op de N5. De actie zou zondagavond om 19 uur starten en steun krijgen van landbouwers.

bron: Belga