Aanslagen – Brussels Airlines plant maandag twintigtal vluchten op luchthaven Zaventem

Aanslagen - Brussels Airlines plant maandag twintigtal vluchten op luchthaven Zaventem

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft zondag zes vluchten (drie heen en drie terug) gepland op Brussels Airport. Maandag moet dat aantal al oplopen tot een twintigtal, waaronder ook de eerste intercontinentale verbindingen. Dat blijkt uit het vluchtschema op de website van Brussels Airlines. Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, kondigde zaterdagnamiddag aan dat er zondag drie vluchten zouden worden uitgevoerd op de luchthaven: Faro, Athene en Turijn.
Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, dat de vluchten uitvoert, preciseert dat het telkens gaat om een heen- en terugverbinding. Er zullen dus drie vertrekken zijn (Faro om 13.40 uur, Athene om 15.55 uur en Turijn om 18.40 uur); vliegtuigen die later zondag nog terugkeren naar Brussel.
Maandag wil Brussels Airlines al een tandje bijsteken. Dan zijn er 16 Europese vluchten (acht heen en acht terug) gepland en moeten ook de eerste intercontinentale vluchten van de maatschappij opnieuw via Brussels Airport verlopen. ’s Ochtends landen enkele vluchten uit Afrika en een toestel uit New York in Zaventem, en later op de dag staan er dan vluchten naar Afrika en New York op het schema.
“We plannen om dag na dag het aantal vluchten te verhogen”, zegt Geert Sciot, woordvoerder van Brussels Airlines, “in functie van de slots die we toegewezen krijgen, de organisatie en het contacteren van de passagiers.” Hij wijst erop dat er zeker nog een tijdje ook nog vluchten zullen plaatsvinden vanop regionale luchthavens.
De woordvoerder benadrukt nog dat passagiers die vertrekken vanop Brussels Airport gevraagd wordt een uitgeprint bewijs van reservatie of vliegticket mee te brengen. Alle praktische informatie voor passagiers staat op www.brusselsairport2203.be.
Tot voor de aanslagen voerde Brussels Airlines elke dag een 200-tal vluchten uit op Brussels Airport.

bron: Belga