Aanslagen – Ten vroegste zondagochtend passagiersvluchten op Brussels Airport

Aanslagen - Ten vroegste zondagochtend passagiersvluchten op Brussels Airport

In een NOTAM (Notice to Airmen), vrijdagavond gepubliceerd op de website van de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol, bevestigt Brussels Airport dat er ten vroegste op zondag 3 april opnieuw passagiersvluchten zullen plaatsvinden op de luchthaven. “Er zal geen commercieel passagiersverkeer vertrekken van of landen op Brussels Airport tot 2 april om 23.59 uur UTC-tijd”, klinkt het in de NOTAM. Dat is 3 april om 01.59 uur ’s ochtends Belgische tijd.
Verschillende bronnen hadden eerder al gezegd dat het zeer onwaarschijnlijk was dat de luchthaven zaterdag al opnieuw passagiers zou kunnen verwerken, nadat Binnenlandse Zaken en politievakbonden het pas vrijdagavond laat eens waren geraakt over de beveiliging van de luchthaven. Er is nu tijd nodig om een aantal zaken uit het akkoord te installeren en implementeren. Voorts hebben luchtvaartmaatschappijen ook tijd nodig om passagiers, bemanningen en vliegtuigen op de juiste plaatsen te krijgen.
Zaterdag zal er vermoedelijk meer duidelijkheid komen over de praktische regelingen voor passagiers om op de luchthaven te geraken, en over welke vluchten er vanaf zondag zouden plaatsvinden.

bron: Belga