WB driebanden Luxor – Eddy Merckx en Frédéric Caudron naar achtste finales

WB driebanden Luxor - Eddy Merckx en Frédéric Caudron naar achtste finales

Eddy Merckx (UMB-4) en Frédéric Caudron (UMB-5) hebben zich in het Egyptische Luxor voor de achtste finales van het tweede toernooi in de Wereldbeker driebanden geplaatst. Roland Forthomme (UMB-8) en Eddy Leppens (UMB-19) strandden in de eerste ronde. Merckx won vlot van de Vietnamees Do Nguyen Trung Hau (UMB-63). Die moest onmondig toekijken hoe Merckx reeksen van tien, twaalf en zes uit de mouw schudde. Het werd een afgetekende 40-15 zege voor de voormalige wereldkampioen, die een gemiddelde haalde van 2,105.
In een Belgisch onderonsje schakelde Caudron Leppens uit. Leppens nam een blizstart, goed voor een 0-14 voorsprong, maar uiteindelijk trok Caudron met 40-38 aan het langste eind. Forthomme moest met 40-30 het onderspit delven voor de Spanjaard Javier Palazon (UMB-61).
In de achtste finales neemt Merckx het op tegen de Zuid-Koreaan Kim Heang-Jik (UMB-22), met 40-28 te sterk voor de Nederlander Jean-Paul de Bruijn (UMB-27). Caudron treft de Zuid-Koreaan Kang Dong-Koong (UMB-11), die thuisspeler Sameh Sidhom (UMB-9) met 40-30 versloeg.

Merck en Caudron zijn trouwens de hoogst geplaatste spelers in het toernooi. Met de Zweed Torbjorn Blomdahl (UMB-1), de Spanjaard Daniel Sanchez (UMB-2) en de Nederlander Dick Jaspers (UMB-3) werd immers de volledige top drie van de wereld al in de eerste ronde uitgeschakeld. Blomdahl werd met 40-28 verrast door de Turk Lüfti Cenet (UMB-24), wereldbekerhouder Sanchez moest met 40-36 de duimen leggen voor de Vietnamees Nguyen Quoc Nguyen (UMB-96) en Jaspers, in februari in het Turkse Bursa nog winnaar van de eerste wereldbekermanche, leed een 40-29 nederlaag tegen de Griek Nikos Polychronopoulos (UMB-23).

bron: Belga