Raadkamerzitting Salah Abdeslam over uitlevering uitgesteld naar 16 uur

door
Belga
Leestijd 1 min.

De raadkamerzitting over de uitlevering van Salah Abdeslam aan Frankrijk is uitgesteld tot komende namiddag 16 uur. Dat meldt zijn advocaat, Cédric Moisse, medewerker van Sven Mary. Abdeslam moest nog verhoord worden door een federaal procureur en dat verhoor heeft nog niet kunnen plaatsvinden. Volgens Moisse wil Abdeslam nog steeds zo snel mogelijk naar Frankrijk vertrekken en is hij nog steeds bereid samen te werken met de Franse autoriteiten. Salah Abdeslam werd op vrijdag 19 maart opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek na een vlucht van bijna vier maanden. De dag nadien werd de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem liet aanhouden en ook het Europees aanhoudingsbevel betekende dat Frankrijk tegen hem had uitgevaardigd. Sven Mary had toen gemeld dat zijn cliënt zich verzette tegen zijn uitlevering, maar daarin is verandering gekomen.

Het is nu aan de raadkamer om te beslissen of Abdeslam aan Frankrijk kan uitgeleverd worden, maar in die procedure moet de man ook verhoord worden door een federaal procureur. Dat was nog niet gebeurd en zal vandaag gebeuren. Pas nadien, om 16 uur, kan de raadkamer zich opnieuw over de zaak buigen.

"De raadkamer heeft dan nog tot morgen, vrijdag, de tijd om haar beslissing te nemen", zegt Moisse. "Als de overlevering goedgekeurd wordt, kan het snel gaan. Onze cliënt blijft erbij dat hij snel naar Frankrijk wil en bereid is mee te werken met het Franse gerecht."

bron: Belga