Mobistar wordt op 9 mei Orange

Mobistar wordt op 9 mei Orange

Telecombedrijf Mobistar neemt vanaf 9 mei de merknaam Orange over. Dat meldt Mobistar vandaag. Klanten hoeven niets te doen en voor hen verandert er niets wanneer het merk Orange zijn intrede doet op de Belgische markt. Eerder was sprake van een naamswijziging tegen het einde van dit jaar. In februari werd beslist om de merknaam te wijzigen naar Orange. “Sinds de aankondiging van de naamwijziging naar Orange is het voorbereidend werk van start gegaan. Alle departementen binnen het bedrijf zijn gemobiliseerd om de introductie van het merk Orange voor de klanten te kunnen realiseren en dat vanaf 9 mei 2016”, klinkt het in een persbericht.

Mobistar start binnenkort een communicatiecampagne om klanten te informeren over de merknaamwijziging. In de loop van april starten de werken aan de toekomstige Orange-winkels.

Het Franse Orange heeft iets meer dan de helft in handen van Mobistar en drong al langer aan op een naamswijziging. Orange maakt dus na 14 jaar een comeback in het Belgische straatbeeld. Orange was immers tot 2002 de naam van Mobistar-concurrent BASE. BASE-eigenaar KPN moest de naam destijds wijzigen omdat na een reeks verschuivingen in het Europese telecomlandschap de merknaam Orange in handen was gevallen van France Télécom.

bron: Belga