Westra wint Driedaagse De Panne-Koksijde

Lieuwe Westra heeft de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Nederlander van Astana had genoeg aan een vierde plaats in de afsluitende tijdrit om de leidersplaats af te snoepen van Alexander Kristoff.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

De Noorse titelverdediger zette op het parcours van ruim 14 kilometer pas de achtste tijd neer. De snelste chrono kwam op naam van de Pool Maciej Bodnar, die een paar honderdsten van een seconde sneller was dan de Duitse specialist Tony Martin en de jonge Zwitser Tom Bohli.

Guillaume Van Keirsbulck (zestiende) was de beste landgenoot in de proef tegen de klok. De overwinning in de ochtendetappe van de slotdag was weggelegd voor Marcel Kittel. De Duitse sprinter van Etixx-QuickStep haalde het na een korte rit over 111 kilometer voor zijn landgenoot Phil Bauhaus en Kristoff. Na afloop reageerde hij erg opgelucht.

"Mijn vorige zege leek echt eeuwen geleden", liet Kittel optekenen. "Ik ben blij dat ik heb kunnen winnen, zeker na mijn tweede plaats van gisteren (woensdag, red.) achter Elia Viviani. Mijn volgend doel is de Scheldeprijs van Schoten."