Stormweer – Onstuimig weer heeft beperkte gevolgen in West-Vlaanderen

De felle wind heeft gezorgd voor enkele kleine problemen in de provincie West-Vlaanderen, maar ernstige gevolgen zijn er niet. Op de luchthaven Oostende liepen enkele vertrekkende vluchten vertraging op en in Oostende rijdt de kusttram niet tussen het station en de Wellingtonrenbaan. Op de luchthaven van Oostende zorgt de felle wind voor vertragingen. Een tweetal vluchten bleef bijna een uur langer aan de grond. Voor de terugkerende vluchten zijn er geen problemen, aldus Jetairfly.
Ook de kusttram ondervindt hinder. Een voorwerp kwam op het traject van de kusttram terecht in Oostende. Er zijn vervangbussen ingelegd, want er is geen tramverkeer mogelijk tussen het station en halte renbaan.
Er is ook geen treinverkeer tussen Brugge en Lichtervelde. De brandweer verwijdert nu een boom die dreigt in de bovenleiding te vallen. Ook hier zijn er vervangbussen.
De brandweer van Brugge kreeg verschillende oproepen binnen voor afgerukte takken en enkele schoorstenen die dreigden om te vallen. In andere delen van de provincie bleef het kalmer. Zo kreeg de zone Fluvia, dat is de hulpverleningszone van 14 gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen, amper twee oproepen binnen met beperkte schade.

bron: Belga