Axel Witsel bijzonder trots op kapiteinsband

door
Belga
Leestijd 2 min.

Axel Witsel staat tegen Portugal voor een speciale interland. Hij is in de oefenpot van morgen in Leiria aanvoerder van de Rode Duivels en wil heel België na een moeilijke periode een symbolische zege schenken. "Omwille van de aanslagen hebben we een bijzonder moeilijke voorbereiding achter de rug, maar eenmaal we op het veld staan moeten we aan voetbal denken. We moeten er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen en zo de kleuren aan ons land terug te geven", klonk het op een persconferentie in het Estadio Municipal in Leiria. De 27-jarige middenvelder van Zenit Sint-Petersburg, die morgen aan zijn 66e interland als Rode Duivel toe is, wordt bij afwezigheid van Vincent Kompany, Eden Hazard en Jan Vertonghen kapitein van de nationale elf en dat maakt hem best wel trots. "Als je het truitje van je land mag aantrekken, zorgt dat sowieso al voor de nodige fierheid. Dat daar voor mij ook nog de kapiteinsband bijkomt, maakt me nog fierder."

Dat dat net tegen Portugal is - Witsel stond één seizoen op de loonlijst bij Benfica - geeft alles voor de ex-speler van Standard nog meer kleur. "Portugal is een speciaal land voor mij. Het heeft een van de beste teams ter wereld en heeft met Cristiano Ronaldo - naast Lionel Messi - een van de beste spelers ter wereld in de rangen. Hij kan vrijwel alles en er is geen tactiek tegen hem. Hij is niet de enige sterke speler in de selectie, ook Nani, Danny en Quaresma zijn bijzonder sterk. Wij hebben veel geblesseerden en roeien met de riemen die we hebben, maar hebben nog steeds veel kwaliteit om de wedstrijd te winnen."

Witsel was gisteren samen met bondscoach Marc Wilmots en Nicolas Lombaerts nog aanwezig op een plechtigheid op Zaventem, waar het trio bloemen neerlegde ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen. "Dat was een bijzonder moeilijk moment en we waren daar om iedereen moed in te spreken. We zagen hoe de luchthaven eraan toe was en dat was best choquerend. Door de beelden alleen op televisie te bekijken besef je echt niet wat er gebeurd is. Ons land moet verenigd blijven en iedereen moet zijn leven leiden zoals vroeger", klonk het bij de voormalige Gouden Schoen.

bron: Belga