Aanslagen – Psychologen begeleiden personeel bij test op luchthaven

Psychologen zullen dinsdag het personeel van Brussels Airport Company begeleiden bij de test op de luchthaven in Zaventem. Een heropstart is niet alleen afhankelijk van groen licht op technisch vlak. “Ook menselijk moet het in orde zijn”, meldt Anke Fransen, woordvoerster van Brussels Airport. De test van dinsdag vindt helemaal achter gesloten deuren plaats. “Het is een eerste testfase voor de werknemers van Brussels Airport”, zegt Anke Fransen. “We hopen dat te kunnen doen met 800 personeelsleden. Dat is wel het maximumaantal.”
“Technisch zijn de opdrachten duidelijk: de check-in op een goede plaats uitbouwen, tickets vlot aan de man kunnen brengen en ervoor zorgen dat de hele flow goed verloopt. Maar daarnaast is er ook het menselijk aspect. We gaan de reacties van onze mensen goed overwaken. Als er bedenkingen zijn of zelfs als er reflectie komt, opteren we zonder pardon voor een heropstart op latere datum.”
De werknemers die dinsdag aan de test deelnemen, komen uit drie groepen. “Het gaat om personeel van de check-in, afhandelaars van bagage en administratieve krachten”, stelt Fransen. Ze verwacht dat de drempel voor het personeel minstens even hoog of zelfs hoger ligt dan voor de klanten.

bron: Belga