Daarom moet je geen gin tonic, maar koffie drinken met je date

Heb jij een date in het vooruitzicht en wil je een verpletterende indruk maken? Dan zeul je de potentiële partner best mee naar een koffiebar. Volgens wetenschappers vind je een afspraakje immers veel aantrekkelijker als je slurpt van een warm drankje. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

John Bargh, een psycholoog aan de Amerikaanse universiteit Yale, vindt warme drankjes blijkbaar uitermate fascinerend. Hij liet 41 proefpersonen warme of koude drankjes vasthouden en gaf hen de opdracht om de persoonlijkheid van een vreemdeling in te schatten. Daaruit blijkt dat als mensen genieten van een dampende kop koffie of een warme chocomelk of thee, ze de andere beoordelen als hartelijker, vrijgeviger en zorgzamer.

Het is de onderzoeker nog niet geheel duidelijk waarom een warm drankje de indruk van een persoon verandert. Maar hij vermoedt dat de fysieke warmte hand in hand gaat met een psychologische warmte en positieve associaties uitlokt in de hersenen. Dat zou ook ineens verklaren waarom een bad zo ontspannend aanvoelt na een drukke dag of waarom je rustig wordt van een kop thee.

Foto Pixabay