Bijna alle slachtoffers van de aanslagen zijn geïdentifideerd

A woman reacts during a minute of silence held at a makeshift memorial in front of Brussel's Stock Exchange on Place de la Bourse (Beursplein) on March 24, 2016, two days after a triple bomb attack, claimed by the Islamic State group, hit Brussels' airport and the Maelbeek - Maalbeek metro station, killing 31 people and wounding 300 others. Belgian authorities are seeking a second suspect over the attack on a metro train in Brussels in which one suicide bomber has already been confirmed dead, police sources told AFP on March 24. / AFP / PHILIPPE HUGUEN

In totaal zijn 28 overleden slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem geïdentificeerd. Er zijn al 31 lichamen geborgen. Drie families wachten nog op een formele identificatie. Dat meldt het federaal parket. 

Voor de aanslag op Zaventem werden 15 slachtoffers formeel geïdentificeerd. Onder deze slachtoffers zijn er 6 Belgische slachtoffers en 9 buitenlandse slachtoffers. De buitenlandse slachtoffers zijn van Amerikaanse, Nederlandse, Zweedse, Duitse, Franse of Chinese nationaliteit.

Voor de aanslag op het metrostation Maalbeek werden er 13 slachtoffers formeel geïdentificeerd. Bij deze slachtoffers zijn er 10 Belgische slachtoffers en 3 slachtoffers met een andere nationaliteit: de Italiaanse, de Zweedse en de Britse. Dit brengt het totaal op 28 formeel geïdentificeerde slachtoffers.

Er wachten nog drie families op formele identificatie. Het gaat om resultaten van DNA-onderzoek waarop gewacht wordt. “Uit respect voor de privacy van de slachtoffers en hun nabestaanden, zullen wij geen enkele identiteit van slachtoffers zelf communiceren, noch bevestigen”, aldus het parket.

Het federaal parket benadrukt dat bij deze cijfers de lichamen van de daders niet zijn meegeteld. Ook de gewonden die later in het ziekenhuis zijn bezweken zijn niet meegeteld. Zo zijn er vandaag nog 4 slachtoffers van de terroristische aanslagen overleden in de ziekenhuizen. Het totale aantal dodelijke slachtoffers komt daarmee op 35 te staan. Dat laat het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block weten.

Foto AFP / P. Huguen AFP