Paus veroordeelt terreur en herinnert aan slachtoffers van jongste aanslagen

Paus veroordeelt terreur en herinnert aan slachtoffers van jongste aanslagen

Paus Franciscus heeft in zijn paasboodschap de wereldwijde terreur veroordeeld en aan de jongste terreuraanslagen herinnerd. Voor duizenden gelovigen uit de hele wereld sprak de 79-jarige paus van “blind en vreselijk geweld, dat bloed van onschuldigen in vele delen van de wereld blijft vergieten”. Vanop het balkon van de Sint-Pietersbasiliek sprak hij de traditionele zegen “urbi et orbi” over de stad en de wereld uit. De paus stelde in zijn boodschap de oorlogen en het menselijke leed in de hele wereld aan de kaak. Hij herinnerde aan het lot van de duizenden vluchtelingen. Ook bekritiseerde hij de “op geld beluste uitbuiting” van de aarde, die de natuur uit evenwicht brengt. Hij wees daarbij op de effecten van de klimaatverandering.
De paus bad voor de totstandkoming van vrede in crisissen en conflicten en sprak de christenen die wereldwijd vervolgd worden, moed in.
De zegen wordt behalve door de mensen in Rome ook door miljoenen gelovigen op tv gevolgd, en vormt het hoogtepunt van het traditionele paasfeest in Rome.

bron: Belga