Baas van Brussels Airport schrijft open brief om personeel te bedanken

Baas van Brussels Airport schrijft open brief om personeel te bedanken

“Woorden schieten tekort om mijn dankbaarheid tegenover jullie uit te drukken. Voor jullie inzet, moed en veerkracht die ik de laatste dagen heb gezien.” Met die voor een CEO vrij ongewoon emotionele woorden start de open brief die Arnaud Feist, de baas van Brussels Airport, aan zijn medewerkers richt voor de moedige manier waarop ze slachtoffers hebben bijgestaan na de aanslagen van dinsdag. “Ogenblikkelijk na de bomaanslagen gingen onze brandweermannen als eerste hulpverleners de vertrekhal binnen. Onmiddellijk daarna volgden tientallen mensen van onze operationele en administratieve diensten. Wat later ook andere hulpdiensten en het Rode Kruis. Werknemers van de luchthaven, hulpverleners en ook passagiers aarzelden niet om andere passagiers en collega’s te helpen die slachtoffer zijn geworden van deze barbaarse aanval op onze luchthaven”, zo brengt de baas van het luchthavenpersoneel in herinnering. Feist noemt zijn personeel “bovenmenselijk dapper” in het licht van de “laffe aanval” op de luchthaven. “Neem de tijd om dit allemaal te verwerken, een team professionele hulpverleners staat voor jullie klaar. Ook ik, de hele directie van Brussels Airport Company, en alle andere collega’s van de luchthavenbedrijven”, vervolgt Feist.

Maar intussen moet ook gewerkt worden aan het hernemen van de activiteiten op de luchthaven. Daarover zegt Feist: “Tijdens dit paasweekend zijn honderden vrijwilligers van de luchthavenbedrijven op Brussels Airport aan de slag. Om bagage en auto’s aan onze passagiers terug te bezorgen. Om te starten met het opruimen van de luchthaven. Om een oplossing te zoeken voor mensen die willen genieten van een welverdiende vakantie. Om een alternatieve oplossing uit te werken zodat we weer passagiers kunnen ontvangen. Er zijn ook tientallen van onze medewerkers naar de luchthaven van Luik gegaan, om daar de passagiers te helpen.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de luchthaven weer opengaat. Niet voor volgende dinsdag, werd vrijdag gesteld.
Intussen meldt VTM Nieuws dat er op paasmaandag een simulatie met 800 medewerkers van de luchthaven zou plaatsvinden om te zien of een reactivering op dinsdag mogelijk zou zijn. Een woordvoerster zei aan persagentschap Belga dat er inderdaad gedacht wordt aan een simulatie, maar of die ook effectief maandag zal plaatsvinden, zou later moeten bevestigd worden.

bron: Belga