Aanslagen – Brussels Airlines stelt eerste vlucht naar Toronto uit

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaat haar eerste vlucht naar Toronto met een week uitstellen. Dat heeft een woordvoerder van Brussels Airlines bekendgemaakt. Wanneer de maatschappij weer op Zaventem gaat vliegen, is nog onduidelijk. Ook maandag zal Brussels Airlines nog Europese vluchten uitvoeren vanaf de regionale luchthavens van Antwerpen en Luik. Voor de internationale bestemmingen wordt gevlogen vanuit Zürich en Frankfurt. Een eerste vlucht naar Toronto – een nieuwe bestemming voor Brussels Airlines vanaf vandaag/zondag – is met een week uitgesteld.
Wanneer Brussels Airlines opnieuw zal vliegen vanuit Zaventem, is voorlopig nog onduidelijk. Door de aanslagen op Brussels Airport is de luchthaven sinds dinsdag dicht. Brussels Airport bekijkt nu de mogelijkheid om met tijdelijke incheckbalies te werken. Ten vroegste dinsdag zouden opnieuw passagiersvluchten kunnen doorgaan op Zaventem, luidde het zaterdag.
“Wanneer we weer op Brussels Airport zullen vliegen, ligt niet in onze handen. Dat hangt af van de overheid en Brussels Airport. Liefst zo snel mogelijk, maar we bekijken het dag per dag”, aldus een woordvoerder van de carrier.

bron: Belga