Italië arresteert Algerijnse man gelinkt aan aanslagen Brussel

De Italiaanse politie heeft een Algerijnse man gearresteerd die in ons land gezocht wordt voor het verstrekken van valse papieren aan Salah Abdeslam, Najim Laachroui en Mohamed Belkaid. 

De Italiaanse politie heeft op Twitter gemeld een Algerijn te hebben gearresteerd die ervan verdacht wordt “deel uit te maken van een netwerk dat valse verblijfsvergunningen bezorgde in het kader van de aanslagen in Brussel, en voor “medeplichtigheid aan illegale immigratie in het kader van de aanslagen in Parijs”. Volgens het Italiaanse persagentschap ANSA werd de verdachte, D.E. Ouali, door de antiterreureenheden gevat in Bellizzi, een stad in de zuidelijke provincie Salerno.

België vaardigde een Europees aanhoudingsbevel uit tegen D.E. Ouali, wegens zijn deelname aan een criminele organisatie die betrokken is bij illegale migratie en het maken van valse papieren. Volgens ANSA zou Ouali valse papieren hebben bezorgd aan Salah Abdeslam, Najim Laachroui (die zichzelf dinsdag opblies op de luchthaven van Zaventem), en Mohamed Belkaid (die bij de politieraid van 15 maart in Vorst is gedood).

De komende dagen zou de verdachte aan ons land worden uitgeleverd. Zijn naam zou in 2015 ook al zijn opgedoken tijdens huiszoekingen in de Brusselse gemeente Sint-Gillis, in 2015. Toen werden duizenden digitale foto’s in beslag genomen, waar ook beelden bijzaten van de drie terroristen betrokken bij de aanslagen in Parijs en Brussel.