Toby Alderweireld focust zich op rechtsachterpositie

Toby Alderweireld focust zich op rechtsachterpositie

Toby Alderweireld staat dinsdag tegen Portugal voor zijn 54e interland als Rode Duivel. De centrale verdediger van Tottenham wordt bij de Belgen steevast als rechtsback uitgespeeld, maar heeft daar zelf geen probleem mee. Bij de Spurs doet Alderweireld het centraal in de verdediging al maanden aan een stuk uitstekend, maar bij de Rode Duivels blijft de Antwerpenaar op de rechterflank staan. “De coach beslist, ik probeer me op die rechtsachter te focussen en heb me echt vastgebeten op die positie. Het doet in ieder geval wel deugd dat het ook daar zo goed loopt, dat maakt me wel trots. Ik ben niet iemand die het verschil kan maken, maar probeer hard te werken en kan voor stabiliteit zorgen. De coach weet ook dat hij me centraal kan zetten indien nodig”, stelde Alderweireld.

Alderweireld krijgt – omwille van het nodige blessureleed bij de Duivels – dinsdag Jason Denayer, Nicolas Lombaerts en Thomas Vermaelen naast zich in de defensie. “Deze groep is al langer bij elkaar en we kennen mekaar. We krijgen voor aanvang van het EK nog tijd genoeg om met de ‘vaste’ verdediging samen te trainen, dat gevoel komt snel terug.”

Dinsdag krijgen de Rode Duivels in Leiria met sterspeler Cristiano Ronaldo te maken, al is het nog niet duidelijk of de vedette van Real Madrid veel speelminuten zal krijgen. “We spelen niet alleen tegen hem, ook al is hij buitengewoon. We moeten als team verdedigen, maar ook laten zien dat we voorin de kwaliteiten hebben om het verschil te maken.”

bron: Belga