Pijntjes bij Mertens, Carrasco en Dembélé

Pijntjes bij Mertens

De Rode Duivels blijven niet meteen gespaard van het nodige blessureleed in hun aanloop naar de oefeninterland van dinsdag in Leiria tegen Portugal. Na de (gesloten) oefensessie vandaag in het Koning Boudewijnstadion meldde bondscoach Marc Wilmots dat Yannick Carrasco niet meetrainde, dat Dries Mertens de training moest staken en dat Mousa Dembélé met pijn speelde. Carrasco – die vrijdag nog een infiltratie had gekregen – had een dag later nog te veel last van zijn enkel en trainde binnen, maar ook dat ging niet vlot. Mertens van zijn kant kreeg bij het afwerken op doel pijn aan de enkel en staakte de training. Dembélé trainde na een dagje inactiviteit wel opnieuw mee, maar bleef last hebben van zijn enkel.

Wilmots zag eerder al vaste waarden als Vincent Kompany, Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Jan Vertonghen geblesseerd afhaken en enkele dagen geleden moesten ook Divock Origi en Christian Benteke passen voor het duel van dinsdag. “In mijn selectie zijn er dus best wat spelers met kleine pijntjes, maar goed dat we deze periode slechts één oefenmatch spelen”, klonk het bij de bondscoach, die wel goed nieuws kreeg van Thorgan Hazard. Die nam zaterdag deel aan de opwarming en trainde nadien individueel. “Hij heeft minder last met zijn kuit, mogelijk is hij tegen dinsdag 100% fit.”

De Rode Duivels krijgen de namiddag vrij en melden zich vanavond opnieuw in het spelershotel. Zondagochtend trainen ze nog in het Koning Boudewijnstadion, daarna reizen ze af naar Portugal.

bron: Belga