Noord-Korea verspreidt propagandafilm met nucleaire aanval op Washington

door
Belga
Leestijd 1 min.

Noord-Korea heeft een nieuwe propagandafilm verspreid waarin de Amerikaanse hoofdstad Washington het doel is van een nucleaire aanval. Daarnaast dreigt het regime in Pyongyang met een "meedogenloze militaire aanval" op buurland Zuid-Korea voor het beledigen van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Het vier minuten durende filmpje is getiteld "De laatste kans" en toont een kernraket die vanuit een onderzeeër op Washington wordt afgevuurd en onder meer het Lincoln Memorial verwoest. Ook een brandende Amerikaanse vlag komt in beeld. Uiteindelijk verschijnt de tekst: "Als de Amerikaanse imperialisten nog maar in onze richting wijzen, zullen wij meteen toeslaan met onze nucleaire wapens".

Daarnaast heeft het regime in Pyongyang zaterdag een "ultimatum" gesteld voor de Zuid-Koreaanse presidente Park Geun-Hye. Ze moet haar excuses aanbieden omdat ze Kim Jong-un zou hebben beledigd. Als ze dat niet doet, volgt een "meedogenloze militaire aanval".

Sinds Noord-Korea begin januari zijn vierde nucleaire kernproef hield, heerst er een gespannen sfeer. Kim Jong-un dreigt geregeld met nieuwe kernproeven en het daadwerkelijk inzetten van kernraketten tegen zijn vijanden.

Bron: Belga