Marc Wilmots: "Goede ploeg op het veld tegen Portugal"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Marc Wilmots wil dat de Rode Duivels in hun oefeninterland van dinsdag in en tegen Portugal de wil tonen om een resultaat te halen. Dat zei de bondscoach na de training van de Belgen in het Koning Boudewijnstadion. "De intensiteit van de match is belangrijk". In de voorbereiding op de interland - die omwille van de aanslagen in Brussel uiteindelijk niet in het Koning Boudewijnstadion maar wel in Leiria gespeeld wordt - werd Wilmots geconfronteerd met een pak blessureleed in zijn selectie. Hij mist sowieso sterkhouders als Kevin De Bruyne, Vincent Kompany, Eden Hazard en Jan Vertonghen, zag enkele dagen geleden ook Divock Origi en Christian Benteke afhaken en moet na de oefensessie van zaterdag (kleine) vraagtekens zetten achter de namen van Dries Mertens, Mousa Dembélé en Yannick Carrasco. Extra spelers oproepen doet de bondscoach niet, hij is van mening dat er een goede ploeg op het veld zal staan tegen Portugal.

"Er zijn zes geblesseerden en enkele spelers die misschien maar 50% fit zijn, dat vergt dus de nodige aanpassing", meldde Wilmots. "Toch start ik met de best mogelijke opstelling. Uit deze wedstrijd zullen we misschien niet veel kunnen leren, maar het wordt wel een interessant duel en het is dé kans voor bepaalde spelers om zich te tonen. Zo kunnen zij die weinig spelen bij hun club het nodige ritme opdoen."

Opponent Portugal ging vrijdag - ook al in Leiria - verrassend met 0-1 onderuit tegen Bulgarije en later zaterdag gaat Wilmots dat duel analyseren. "Het valt af te wachten of de Portugese bondscoach (Fernando Santos) veel vervangingen doorvoert en of Cristiano Ronaldo veel speelt. Hij stond vrijdag al 90 minuten tussen de lijnen en komend weekend moet hij met Real in de Clasico op bezoek bij Barcelona. Voor ons verandert dat echter weinig, wij spelen op dezelfde manier."

bron: Belga