Internationaal Wegcriterium - Wielrenner Daan Myngheer (22) ligt in coma na hartaanval tijdens ochtendetappe

door
Belga
Leestijd 1 min.

Daan Myngheer (22) ligt momenteel in een coma, nadat de renner van Roubaix-Lille Métropole een hartstilstand kreeg tijdens de ochtendetappe van het Internationaal Wegcriterium (Fra/2.BC). De renner werd onwel in de slotfase van de wedstrijd. Meteen werd duidelijk dat het ernstig was. "Hij was helemaal niet goed", zei

ploegmaat Louis Verhelst, die aanwezig was tijdens de koers en afstapte wegens een knieblessure. "Het ging om een hartstilstand, hij is gereanimeerd en ligt momenteel in het ziekenhuis."

Volgens Franse media lag hij eerst in een lokaal ziekenhuis, maar werd hij uiteindelijk omwille van zijn kritieke toestand overgebracht met een helikopter naar het ziekenhuis van Ajaccio. "Momenteel ligt hij in een coma", vervolgde Verhelst. Of hij zelf in die coma is verzeild of er kunstmatig in wordt gehouden, weet Verhelst niet. "Het is ernstig, zeer ernstig", aldus Verhelst, duidelijk onder de indruk van het gebeuren. Momenteel moet de ploeg een verklaring afleggen bij de politie. "Dat is de standaardprocedure na zo'n incident, zo is ons verteld. Hopelijk weten we snel meer over Daan."

bron: Belga