Aanslagen – Politie van Athene ontdekte plannen voor aanslag Brussels Airport

De Griekse politie zou al in januari 2015 in twee woningen in Athene plannen ontdekt hebben die op een terreuraanslag op de luchthaven van Zaventem wezen. Toen al werden de Belgische autoriteiten ingelicht, zo heeft de Atheense nieuwszender Skai op gezag van de Griekse politie gemeld. Er werd onder meer een kaart van Brussels Airport gevonden. Een officiële verklaring van de politie hierover is er nog niet.
Volgens het bericht werden de documenten in woningen ontdekt die door islamisten gehuurd waren. Na de aanslagen van november in Parijs bleek dat een van deze mannen Abdelhamid Abaaoud was, meldde de zender. Abaaoud geldt als de coördinator van de terreuraanslagen van Parijs. Hij werd in de dagen na de aanslagen van Parijs gedood bij een antiterreuroperatie in de Parijse voorstad Saint-Denis.
Abaaoud had op zijn reizen door Europa ook een woning in Athene gehuurd. De Franse politie stuurde na zijn dood DNA-stalen van de 27-jarige terrorist naar de Griekse autoriteiten. Destijds werd in het kader van het onderzoek in een andere woning een 33-jarige verdachte opgepakt, die door de Griekse overheid aan België overgedragen werd.

bron: Belga