Al 24 slachtoffers geïdentificeerd, nog 101 gewonden in ziekenhuizen

Er worden op zaterdagmiddag nog 101 gewonden verzorgd op 33 verschillende ziekenhuissites in België en Frankrijk. Van 28 te identificeren overledenen zijn tot nu toe 24 mensen geïdentificeerd. Dat is zaterdagmiddag gezegd op een druk bijgewoonde persconferentie in het Crisiscentrum.
door
Jolien
Leestijd 1 min.

Onder de 101 gewonde slachtoffers van de aanslagen op Brussels Airport in Zaventem en het metrostation Maalbeek zijn nog 62 patiënten op intensieve zorgen. De 39 overige patiënten krijgen op andere afdelingen de best mogelijke zorgen.

Onder de 101 overblijvende gehospitaliseerden zijn er 32 slachtoffers zwaar verbrand. Zij worden opgevangen in gespecialiseerde brandwondencentra over heel België waar experten hen aangepaste zorgen geven. Deze patiënten zullen later ook intensief begeleid worden tijdens de lange revalidatieperiodes. Voor psychologische nazorg worden de Vlaamse patiënten verwezen naar de CAW's (www.caw.be) en het nummer 078 150 300 of Tele-onthaal. In het Brussels Gewest en in Wallonië mogen slachtoffers contact opnemen met Télé-Accueil (107) en bij de dienst slachtofferhulp van de politie Brussel die hen zal begeleiden naar de meest aangewezen dienst slachtofferhulp van de lokale politie.

Foto Belga / N. Maeterlinck