Station Lille-Europe uur lang gesloten door verdacht pakket

door
Belga
Leestijd 1 min.

Door de vondst van een verdacht pakket heeft de politie het station van Lille-Europe donderdag rond 20.00 uur geëvacueerd. Driehonderd passagiers die aan boord zaten van een TGV die van Brussel naar Lyon reed en in het station stond, moesten eveneens worden geëvacueerd, zo melden de Franse spoorwegmaatschappij SNCF en de politie aan persagentschap AFP. Om 20.00 uur werd een verdacht pakket aangetroffen in het station en de veiligheidsdiensten zijn meteen overgegaan tot een evacuatie van het station, aldus een vertegenwoordiger van de SNCF Nord-Pas-de-Calais. Het ging om een tas die op een bank werd geplaatst in het midden van de hal van het station.

Het leger heeft het pakket, waarin volgens de politie een laptop zat, onschadelijk gemaakt, waarna het station weer werd opengesteld. Dat gebeurde rond 21.00 uur.

Het treinverkeer ondervond door de evacuatie geen al te grote problemen, aangezien de treinen konden worden omgeleid via Lille-Flandres. De passagiers die in de geëvacueerde TGV zaten, mochten kiezen of ze een volgende trein naar Lyon namen, of weer naar Brussel spoorden.

bron: Belga