Metrolijnen tussen Schumanplein en Brussel-Centraal rijden weer

The Metro logo pictured in the area of the explosion at the Maelbeek - Maalbeek subway station in Brussels, Thursday 24 March 2016. Tuesday morning two bombs exploded in the departure hall of Brussels Airport and another one in the Maelbeek - Maalbeek subway station, which made around 30 deadly victims and 230 injured people in total. ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant - Daesh - ISIS) claimed responsability for the massacre. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

De metrolijnen in Brussel tussen het Schumanplein en Brussel-Centraal zijn opnieuw geopend. Het onderzoek in het metrostation van Maalbeek is namelijk afgerond.

“Sinds deze namiddag rijden de metro’s opnieuw op het gedeelte Schuman-Centraal Station”, vertelt An Van Hamme van de MIVB, aan de VRT. “Dat betekent dat het station Kunst-Wet op de vier metrolijnen opnieuw toegankelijk en open is en dat de metro ook langs het station Maalbeek passeert, waar het drama afgelopen dinsdag plaatsvond. We rijden daarlangs met verminderde snelheid en het station is afgesloten en onttrokken aan het zicht van de reizigers.”

De metro’s rijden vanavond tot 19 uur. De MIVB bekijkt vanavond nog de dienstregeling voor dit weekend.