Oranje eert Cruijff met een minuut stilte in 14e minuut van oefenpartij

Oranje eert Cruijff met een minuut stilte in 14e minuut van oefenpartij

De oefeninterland van het Nederlands elftal van vrijdagavond tegen Frankrijk wordt in de veertiende minuut stilgelegd. Dat deelde KNVB-voorzitter Bert van Oostveen donderdag mee. In de Amsterdam ArenA zal dan een minuut stilte worden gehouden voor Johan Cruijff, die donderdag op 68-jarige leeftijd overleed. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt ook al een minuut stilte gehouden, voor de slachtoffers van de terreuraanslagen in Brussel. “Onze wedstrijd tegen Frankrijk staat in het teken van een groots eerbetoon aan Johan Cruijff”, zei KNVB-directeur Bert van Oostveen donderdag in het spelershotel van Oranje in Noordwijk. “We beginnen met een minuut stilte voor de slachtoffers in Brussel en leggen het duel dan in de veertiende minuut stil. Ter nagedachtenis aan de grootste voetballer die misschien ooit wel is voortgebracht.” De spelers zouden sowieso al met rouwbanden spelen vanwege de aanslagen in de Brussel.

Bij Ajax is men er nog niet helemaal uit hoe Cruijff te eren. “De komende dagen moeten we kijken hoe we dat precies gaan doen”, liet directeur Edwin van der Sar donderdag weten. “We hebben alle activiteiten stilgelegd en gaan nu rustig nadenken over de volgende stappen. We houden alle opties open. Bij de eerste thuiswedstrijd zullen we zeker veel aandacht aan Cruijff besteden.”

Zowel in Amsterdam als in Barcelona rijst de vraag of het stadion eventueel naar hun voormalige sterspeler zou kunnen worden genoemd. Van der Sar wilde nog niet ingaan op de vraag of de Amsterdam ArenA mogelijk wordt vernoemd naar Cruijff. “Daar is het nu nog te vroeg voor.” Ook in Barcelona zien supporters dat wel zitten. Op Twitter is daarvoor al de hashtag ‘#EstadiJohanCruyff in het leven geroepen en in de Catalaanse krant La Vanguardia laten de uitslagen van een poll duidelijk blijken dat een grote schare fans een naamswijziging van Nou Camp wel ziet zitten.

bron: Belga