Meer ingangen geopend in Brusselse treinstations

Meer ingangen geopend in Brusselse treinstations

Vanaf vrijdag zullen er in de treinstations Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid meer ingangen geopend zijn. Dat laat NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman donderdagavond weten. Aanleiding is de verlaging van dreigingsniveau 4 naar 3. Daardoor worden geen systematische controles meer georganiseerd aan de grote Brusselse treinstations. In de plaats komen er willekeurige controles aan de ingangen van zeven Brusselse stations (Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid, Brussel-Luxemburg, Brussel-Schuman, Bokstael, Brussel-West) en in de grote stations in de rest van het land (Antwerpen-Centraal, Brugge, Gent-Sint-Pieters, Leuven, Bergen, Charleroi, Namen, Luik).

In Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid is de toegang nog steeds beperkt, maar in vergelijking met de voorbije dagen zijn wel meer ingangen geopend. In Brussel-Noord is dat via de Aarschotstraat, Simon Bolivarlaan, CCN en de centrale gang. In Brussel-Centraal verloopt de toegang via Putterij, Europakruispunt en Ravenstein, in Brussel-Zuid is dat het Hortaplein, de Fonsnylaan, en de Zuidertoren

Enkel de stations Brussel-Congres en Brussel-Kapellekerk blijven gesloten. Hier is wel nog doorgaand verkeer, maar de treinen stoppen er niet. Uiteraard blijft er een versterkte aanwezigheid van politie, leger en veiligheidspersoneel in verschillende stations.

bron: Belga