Ontsnapte zebra verdrinkt door slecht getimede tranquillizer

The rare Grevys's zebra at the Mpala Research Center and Wildlife Foundation, grazes near Rumuruti, Laikipia District, on January 31, 2016. The Grevy’s Zebra population has plummeted from an estimated 15,000 in the early 1980s to the estimated 2,500 left in Kenya today. Compared with other zebras, the Grevy is tall, has large ears, and its stripes are narrower, and it can go for five days without water. / AFP / SIMON MAINA

Een zebra die ontsnapte uit een manege in de Japanse stad Toki kwam onfortuinlijk om het leven op een golfterrein. Nadat het dier verdoofd werd met een tranquillizer sukkelde het in een vijver, waar het arme beest verdronk.

De twee jaar oude zebra ontsnapte dinsdag uit de manege waar het dier was opgegroeid. Het dier zou de vrijheid gevonden hebben door hard tegen de houten omheining te duwen. Woensdagochtend kreeg de politie te horen dat er een zebra langs de snelweg liep.

Het beest liep verder en bereikte uiteindelijk een grote golfbaan. Politieagenten en dierenartsen jaagden urenlang op de zebra en wisten hem uiteindelijk te verdoven met een tranquillizer. Dat pijltje werd hem jammer genoeg fataal. Voordat het dier helemaal onder ging, sukkelde het in een vijver.

“We brachten de zebra zo snel mogelijk terug op het droge, maar zijn hart was al gestopt. Waarschijnlijk is hij verdronken”, verklaarde politiewoordvoerder Takahiro Taniguchi.