China wil vreemde namen voor gebouwen bannen

China wil geografische namen die buitenlands of bizar zijn in de ban doen. Dat meldde Li Liguo, de Chinese minister van Burgerzaken, dinsdag aan de nationale media. 

“China zal onregelmatigheden bij het benoemen van wegen, bruggen, gebouwen en residentiële wijken voorkomen. We mikken daarbij vooral op het arbitrair gebruik van buitenlandse en bizarre namen. We richten ons vooral op namen die de Chinese soevereiniteit of nationale waardigheid schaden, die de kernwaarden van het socialisme ondermijnen en op titels die de traditionele moraliteit in diskrediet brengen of die klachten van het publiek uitlokken”, betoogde minister Li aan persagentschap Xinhua.

Vooral gegoede residenties en woonwijken zullen hun benaming moeten aanpassen. Sinds China de deuren openzette voor het buitenland, opteerden luxegebouwen en -wijken voor buitenlandse namen, om aan te tonen dat de inwoners internationaal en gesofisticeerd zijn. In de hoofdstad Peking dragen appartementen en villawijken namen als Palm Springs, Park Avenue en Beijing Riviera.