Nieuwshonger bij Vlaamse tv-kijkers is erg groot

Nieuwshonger bij Vlaamse tv-kijkers is erg groot

De nieuwshonger bij de Vlaming was zeer groot naar aanleiding van de aanslagen in Zaventem en Brussel. Er zaten meer mensen voor tv dan normaal en VTM en Eén samen hadden een marktaandeel van bijna 70 procent. Dat melden Medialaan en de VRT. Medialaan besloot gisteren om alle gewone programma’s bij VTM te schrappen om de kijker zo snel en zo goed mogelijk te informeren over de gebeurtenissen. De nieuwsdienst was bijna 14 uur non-stop op antenne. Die ingreep werd door de kijker geapprecieerd, want over de hele dag bereikte het VTM NIEUWS met alle uitzendingen 2.275.000 Vlamingen.

Ook online was de vraag naar informatie heel de dag bijzonder groot: 1,1 miljoen mensen raadpleegden VTMNIEUWS.BE en de VTM NIEUWS app. Dat is volgens Medialaan “heel uitzonderlijk”.

Naar alle tv-uitzendingen van de openbare omroep keken in totaal 3.222.311 mensen. De website deredactie.be had dinsdag 1.511.471 unieke bezoekers.

Ook Radio 1 besteedde gisteren en besteedt vandaag ruimschoots aandacht aan de aanslagen en de nasleep ervan. Radiometingen zijn er niet, maar de VRT gaat uit van een gelijkaardige impact op het bereik van de radio-uitzendingen.

De openbare omroep verwijst ook nog graag naar de speciale de inspanningen van “Karrewiet” op Ketnet (op tv en online) om het nieuws op kindermaat te brengen.

Tot slot benadrukt de openbare omroep nog dat “onze gedachten in de eerste plaats uitgaan naar de slachtoffers van de aanslag en hun dierbaren”. “Daarom dat we liever terughoudend blijven over de bereikcijfers van onze nieuwskanalen en ze verder ook niet wensen te becommentariëren”, luidt het.

bron: Belga