Aanslagen - VS vraagt burgers "waakzaam" te zijn bij bezoek aan Europa

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse regering waarschuwt haar burgers voor de gevaren van het reizen naar Europa. "Terroristische groeperingen zijn nog steeds aanslagen aan het plannen in heel Europa", zo klinkt het dinsdag bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Als mogelijke doelwitten worden sportevenementen, toeristische trekpleisters, restaurants, en het openbare vervoer genoemd. "De Amerikaanse burgers moeten waakzame zijn op openbare plaatsen, in het bijzonder bij het gebruik van het openbare vervoer. Wees bewust van de onmiddellijke omgeving en vermijd drukke plaatsen. Wees bijzonder voorzichtig tijdens religieuze feestdagen en op grote festivals of evenementen", zo staat te lezen op de website van Buitenlandse Zaken.

De VS raden hun burgers aan om bij het plannen van hun reis de lokale media te consulteren, en zich voor te bereiden op onverwachte veiligheidscontroles.

Tot slot klinkt het dat de Europese regeringen waakzaam blijven voor terreuraanvallen en invallen doen om ze te voorkomen. "We blijven nauw samenwerken met onze bondgenoten en zullen informatie blijven delen met onze Europese partners om terroristische dreigingen te helpen identificeren en tegen te gaan", zo eindigt de mededeling op de website.

Bij de aanslagen in Brussel raakten ook enkele Amerikaanse burgers gewond, waaronder vier mormonen en een militair van de Amerikaanse luchtmacht. Het Amerikaanse parket heeft nog geen officiële gewondenbalans gecommuniceerd.

bron: Belga